-

Varovanje osebnih podatkov

Kako skrbimo za varovanje osebnih podatkov


Spoštovani uporabniki, obiskovalci! Na našem spletnem mestu lahko vselej spremljate vse spremembe povezane z zbiranjem, uporabo in varovanjem osebnih podatkov, ki jih obdelujemo za potrebe našega dela. 

Družba Megalink d.o.o. in njeno spletno mesto www.megalink.si zagovarjamo pravico do zasebnosti in dolžnost, da zbiramo in uporabljamo samo podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje svojega dela oziroma za izvedbo vaših naročil. Pri tem si popolnoma prizadevamo, da karseda učinkovito in celovito spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše osebne podatke. Njih zbiranje, obdelovanje in uporaba so neodtujljiv del našega poslovanja in sestavni del Splošnih pogojev, ki so njegov temelj ter jih je možno razlagati in interpretirali zgolj in samo v povezavi z njimi. Nenazadnje je vaša dolžnost in odgovornost, da se s splošnimi pogoji seznanite tako, da jih preberete v celoti. Tudi tako boste ugotovili, da poslujemo skladno z:

Katere osebne podatke zbiramo


Pri svojem delu potrebujemo in zato zbiramo, uporabljamo in varujemo naslednje osebne podatke:  
 • Identiteta: ime, priimek, elektronski naslov in geslo. Slednje pozna samo uporabnik, ki ga je dolžan skrbno varovati. Megalink ga ne pozna. 
 • Podatki poslovnih uporabnikov obsegajo še naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za plačilo DDV. 
 • Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, v kolikor poslujejo kot zavezanci za DDV.
 • Kontaktni podatki so naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka.
 • Vse podatke lahko uporabniki urejajo, preverjajo, popravljajo preko povezave »Moji podatki« (https://uporabnik/uporabnik). 
Podatkov o plačilu, kot je na primer kreditna ali debetna kartica ne hranimo. Plačila potekajo prek ustreznih varnih/šifriranih povezav njih podatki pa so posredovani le banki izvajalki. Povsem isto je v veljavi tudi za ostale sorodne oblike plačevanja preko spleta. 

Podatke o naročilih in plačilih, ki obsegajo tudi podatke o preklicih in vračilih ter morebitnih reklamacijah hranimo skladno s finančnimi predpisi. Vpogled v naštete podatke vam je na voljo prek  spletnega mesta. 

Pri našem delu oziroma pri delovanju spletnega mesta in s tem trgovine, vas ob obisku strani spremljajo samodejni programski stiki in tudi piškotki, katerih uporabo morate ob obisku tudi potrditi. Pri tem imamo vpogled in zbiramo IP naslove, podatke o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji in vrsti naprave ter drugi.  Prek piškotkov (z vašo privolitvijo) zbiramo podatke za zagotavljanje bolje prilagojene uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnega mesta. Nekateri piškotki se v pomnilnik shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po daljši neaktivnosti (najkasneje 3 ure), trajni piškotki pa so shranjeni na nekaj let (predvidoma dve) in kasneje postanejo neaktivni.

Kako nam posredujete vaše osebne podatke


Pridobivanje osebnih podatkov brez vaše prostovoljne privolitve ni mogoče, zato vaše osebne podatke pridobivamo: 
 • Prek registracije
 • Prek naročila brez registracije
 • Prek reklamacije, vračila, uveljavljanja garancije, elektronske pošte
 • Prek nagradnih iger
 • Prek objave komentarjev, vprašanj
 • Prek pregleda naših vsebin
 • Prek družbenih omrežij
 • V kolikor je to potrebno (pri plačilu ali drugem postopku) prek tretjih, ki pa tega brez vaše privolitve ne smejo posredovati
 • Nekateri tehnični podatki in nastavitve se posredujejo samodejno

Kaj počnemo z vašimi osebnimi podatki


Vaše podatke potrebujemo za nemoteno izvajanje naše dejavnosti in zanesljivo izvedbo vaših naročil, predvsem z namenom, da:
 • Zagotovimo zakonsko poslovanje (finančne in poslovne listine, komunikacija s FURS…)
 • izvedbo naročil, pravilno in pravočasno dostavo
 • morebitno prilagajanje, ki pomeni prikaz primernih ponudb 
 • morebitno za dodeljevanje ugodnosti
 • za spremljanje poslovanja, načrtovanje in drugo statistiko, ki preučuje podatke brez podatkov o imenu, priimku ali drugih na osebo vezanih enoličnih podatkih
 • za morebitno izvedbo nagradnih iger in objavo nagrajencev, pri čemer bodo ti jasno opisani v pogojih morebitnih nagradnih iger ter splošnih pogojih spletnega mesta
 • za obdelavo in pripravo odgovorov na vaša vprašanja
 • Za morebitno vabilo za sodelovanje v anketah
 • Pri vprašanjih ali drugem kontaktu, ki ga bomo od vas prejeli na kateremkoli družbenem omrežju, nam bodo vaši podatki omogočili odgovor na enak način – prek istega družbenega omrežja – v skladu z dovoljenji, ki ste jih dali družbenemu omrežju. 

Komu prek nas dovoljujete dostop do vaših osebnih podatkov


Najprej seveda uporabo vaših osebnih podatkov dovoljujete nam, povsem razumljivo pa je, da poleg nas vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri zagotavljanju zakonitosti svojega dela, vendar še vedno skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov. Naj zaradi lažjega razumevanja naštejemo primere tistih, ki jim posredujemo nekatere podatke, pri čemer izrecno poudarjamo, da jim posredujemo le podatke, ki so nujni za njihovo izvedbo dogovorjenega dela:
 • Dostava
 • Dobavitelj
 • Serviser
 • Izvajalec plačil
 • Prek piškotkov, z dovoljenjem torej, nekaterim spletnim servisom
 • Organom, v kolikor jih zahtevajo na zakonit način
 • Računovodstvu
VAŠIH PODATKOV V NOBENEM PRIMERU NE POSREDUJEMO NEPOOBLAŠČENIM TRETJIM OSEBAM!


Koliko časa bomo varovali (hranili) vaše osebne podatke


Predvsem bomo vaše osebne podatke obdelovali, hranili, varovali in uporabljali za čas trajanja dogovorjenega posla – izvedbe nakupa oziroma za zaključek dogovorjene aktivnosti med Megalink d.o.o. in vami. 
Podlaga za hranjenje podatkov je zakonsko okolje v katerem delujemo, zato bomo nekatere podatke hranili najmanj za čas, ki ga od nas terja zakonodajalec, sicer pa toliko časa, kolikor lahko trajajo obveznosti po izvedenih aktivnostih (garancija, reklamacija, obveznost plačila…). 
Podatke, ki nam jih boste zaupali ob izrecnem dovoljenju, bomo hranili do preklica dovoljenja. 
Če je rok hranjenja osebnih podatkov predpisan, jih bomo hranili skladno z njim. 


Zakaj smo prepričani, da so vaši podatki pri nas na varnem


Megalink d.o.o. uporablja številne varnostne programe in zaščitne sisteme s katerimi zagotavljamo primerno zaščito pred zlorabo, izgubo, razkritjem, nezakonitim spreminjanjem ali nepooblaščeno rabo in širjenjem podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo kodirno tehnologijo SSL. Do osebnih podatkov lahko dostopajo le preverjene osebe, ki to počno prek vstopa z uporabniškim imenom in osebnim geslom. 
Seveda tudi od vas pričakujemo ustrezno mero odgovornosti, predvsem tako, da pri obisku našega spletnega mesta skrbno varujete svoje uporabniško ime in osebno geslo, dostop pa puščate aktiven le, ko ste osebno prisotni. 


Cookies – Piškotki


Piškotki so dobro znani še iz časa, ko je bilo vpeljano soglasje za njihovo uporabo. Tudi zato vas strani - tako kot naša - sprašujejo za dovoljenje za uporabo piškotkov. Delovanje strani brez njih je skoraj nemogoče, oziroma bi bilo izredno počasno, neprimerno in primerljivo s tistim pred desetletji. V kolikor ne želite, da se na vaš računalnik namestijo naši piškotki, vam lahko zaupamo, da je vse v vaših rokah. Najprej s privolitvijo, ki jo lahko zavrnete, sicer pa je tudi potem nameščanje in shranjevanje piškotkov stvar vaše izbire in pod nadzorom vašega brskalnika, ki z opcijami za shranjevanje piškotkov omeji ali onemogoči ali pa tudi za nazaj trajno izbriše piškotke. 

Kaj lahko storite


Vam - tako kupcem, kot obiskovalcem - spletnega mesta ponujamo naše znanje in pomoč pri uveljavljanju pravic, ki jih imate, ali natančneje: 
 • Opišemo vam kateri so in kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • Opišemo vam in omogočimo vpogled v osebne podatke
 • V kolikor nas pri upravljanju osebnih podatkov v naši rabi potrebujete, smo vam na voljo na naših kontaktih, ki jih najdete na spletnem mestu
 • Omogočamo vam, da svoje osebne podatke spremljate in upravljate prek svoje osebne povezave, ki je zaščitena z osebnim uporabniškim imenom in osebnim geslom, ki ga poznate samo vi
 • Omogočamo vam možnost izbrisa osebnih podatkov, njihovo začasno ali trajno prepoved uporabe, z izjemo tistih, ki jih od nas zahteva zakonodajalec zaradi finančnega poslovanja
 • V kolikor imate do nas zahtevek v zvezi z pravicami do osebnih podatkov, nas o tem prosimo obvestite pisno na naslov: Megalink d.o.o., Polje 9, 6310 Izola. 
 • V kolikor bi vam bile pravice s področja varstva osebnih podatkov kršene, imate možnost to sporočiti pristojnemu organu, torej: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija

Megalink d.o.o.
Izola, 24.05.2018


Spletna trgovina (spletno mesto) www.megalink.si si pri delovanju pomaga s piškotki, ki so namenjeni preučevanju podatkov, oglaševanju in prilagajanju strani ter njenih funkcij karseda prijazni izkušnji obiskovalca/uporabnika/kupca. Seveda bi si želeli, da bi to bilo mogoče brez, vendar nam ravno piškotki omogočajo, da smo dobri, da zagotavljamo prijetno nakupovanje in boljše storitve.
Tu brez vaše pomoči ne gre, zato vas prosimo za prijazen klik na gumbek 'DA', kar pomeni, da si želite, da smo še boljši in soglašate z namestitvijo in uporabo piškotkov.
Če želite, če vas to zanima ali ste radovedni, lahko kliknete tukaj in si o piškotkih preberete vse podrobnosti. 
DA Nastavitve