SS20 Trilogy Tropical Sunrise Large Medium
Se vam včasih dogaja, da vas preplavi občutek nelagodja, pa še sami ne veste zakaj? Se vam to dogaja kar tako, brez pravega razloga? V tistem trenutku bi si v prostoru, kjer ste, želeli nekaj spremeniti. Nekaj, zaradi česar bi vam bilo prijetneje in udobneje.

Kdo ve, morda je občutek nelagodja povezan tudi s sivino, ki nas obdaja. Dišeče sveče so ob taki priložnosti več kot odlična rešitev.

Dišeče sveče torej zmorejo veliko več kot si predstavljate. Predvsem pa veliko več, kot le izjemno lepo dišati. Naše razpoloženje lahko v hipu dvignejo na zelo visoko raven, posledično pa je vse, kar nas čaka, veliko lažje. Na trgu lahko izbiramo med številnimi vonji. Prav vsak od njih pa na nas deluje nekoliko drugače. Vas zanima, kako? To in še druga zanimiva dejstva o dišečih svečah vam bomo predstavili v nadaljevanju. Če imate katero od svečk prijetnega vonja tudi v bližini, pa si jo le prižgite. Med branjem se boste tako počutili še prijetneje.

Vsaka aroma, vsak vonj ima drugačen vpliv

Izbira vonja sveče je vsekakor stvar posameznika. Kljub temu pa je dobro, da ste z različnimi vonji nekoliko bolj seznanjeni, saj boste tako bolje vedeli, kdaj prižgati katero od njih. In kdaj izkoristiti ugoden učinek, ki ga dišeča sveča ponuja.

Dišeče sveče z vonjem limone, grenivke ali mandarine poskrbijo za poživitev telesa in duha, obenem pa okrepijo koncentracijo in delujejo zelo osvežilno. Aroma pomaranče sprošča mišice in stimulira žlezo, ki je zadolžena za proizvajanje spalnega hormona. Preden se odpravite k počitku, lahko vsaj nekaj časa pustite goreti svečko s tem vonjem.

Vonj vrtnice bo izboljšal vaše razpoloženje, sivkin vonj pa bo v veliki meri pomiril živce in blažil lažjo obliko depresije.

Svečke z vonjem jasmina in kamilice bodo na vaše telo delovale sproščujoče. Ko pa boste želeli biti nekoliko bolj strastni, priporočamo, da prižgete svečko z vonjem sandalovine.

Izbira dišečih sveč glede na letni čas

Pri izbiri dišečih sveč pa je vsekakor izjemno pomembno, da se orientirate glede na letni čas. Spomladi in poleti ne kupujte svečk, ki bi vas preveč spominjale na mrzlo vreme. V tem času posegajte po svečah s cvetličnimi vonjavami. Za jesenski čas so na primer odlična izbira dišeče sveče z vonjem javorja ali pa cimeta. Pozimi pa prižgite svečko z vonjem bora. Odličen učinek imajo tudi sveče, ki posnemajo gorenje kamina in tako poleg vonja k vzdušju dodajo še prijeten in sproščujoč zvok.

Ne glede na to, kateri vonj si boste izbrali, pa vam priporočamo, da posegajte po svečkah priznanih blagovnih znamk, ki bodo v vašem prostoru imele veliko boljši in večji učinek. Pazite tudi na to, da svečko, ko vas ni v prostoru ali ko odidete spat, ugasnete. Seveda gre pozornost usmeriti še v primerno podlago in okolico, saj je zadnje kar želimo, da poleg dišeče sveče zagori še kaj.

Dišeče sveče so torej primerne in prilagodljive. Z ustreznim vonjem popestrijo vsak letni čas, obdobje ali dan. Prilagajajo se različnim priložnostim, z obliko in barvo pa velikokrat dodajo pomembno noto urejanju našega doma, okolice, pisarne ali salona. Izkoristite prednosti dišečih sveč in očarajte vse okoli vas. Dišalo bo, vi pa boste žareli od sreče.