Enjoy The Simple Things Range Landscape
Zagotovo veste, da izvirni vonji iz narave zelo dobro vplivajo na počutje, zaznavo in nenazadnje tudi na razpoloženje. Če želite imeti take vonje v svojem domu, pisarni, salonu ali kje drugje - tudi zunaj - so primerno izbrane dišave za dom več kot odlična rešitev. Na trgu jih lahko najdete v številnih oblikah in vrstah. Med bolj priljubljenimi pa so zagotovo osvežilci zraka in razpršilci, ter dišeče svečke.

Značilnost vsake dišave za dom je svojevrsten vonj. Med uporabniki so tako na primer izjemni priljubljeni vonji limone, grenivke, limete, mandarine, vanilije, jagode, hruške, breskve, bergamotke in še drugi številni vonji. Vsekakor pa ni pomembno samo to, da dišava kar se da lepo diši. Pri nakupu morate paziti tudi na nekatera izjemno pomembna dejstva, ki vam jih bomo zaupali v nadaljevanju. Obenem vam bomo svetovali, kdaj je pravi čas, da v svojem domu prižgete dišečo svečko in kdaj vam lahko najbolj koristijo dišeči osvežilci in razpršilci.

Katere dišave za dom so najboljše?

Dandanes lahko skorajda na vsakem koraku kupite katero od dišav za dom. Nekatere med njimi so prav smešno poceni, žal pa šele doma ugotovite, da niti nimajo pravega učinka in da z njimi ne boste dosegli prav veliko. Obenem se vam zdi, da poceni kupljena dišava niti ni najbolj varna oziroma zdrava. Veste, to je tako kot s kozmetiko. Če je poceni je umetna. Dišava za dom je slika našega doma. Želimo si, da bi ta dolgo in lepo dišal, to pa lahko dosežemo s kvalitetnimi, naravnimi sestavinami, ki jih najdemo v priznanih dišavah za dom.

Ko boste izbirali dišave za dom, poskrbite torej, da bodo te naravne in okolju prijazne. Vsebujejo naj bioalkohol in esenčna (eterična) olja. Dišeče palčke naj bodo iz nebeljenega ratana. Dišave ne smejo biti toksične, prav vse pa morajo imeti t. i. certifikat IFRA.

Poskrbite, da boste dišave za dom kupovali v steklenih embalažah. Črpalke za sprej naj bodo narejene iz recikliranega aluminija, zamaški iz naravnega lesa, embalaža naj bo primerna za reciklažo ali še bolje, narejena iz recikliranih materialov. Na potisne pline pa raje pozabimo, saj z njimi delamo več škode, kot koristi.

Dišeče svečke za sive in puste dni

Morda sodite v tisto skupino ljudi, ki imajo v svojem domu vseskozi prižgano katero od dišečih svečk. Poleti prižigate tiste z vonji po cvetlicah, pozimi pa take, ki imajo vonj po cimetu, medenjakih ali čem podobnem.

Sicer pa je dišeče svečke izjemno priporočljivo uporabljati v času, ko se vam zdi, da vaše počutje ni ravno najboljše. Različne arome svečk pa imajo na vas lahko različne učinke. Vonj svečke po sivki vas bo na primer v trenutku spravil v boljšo voljo.

Kakovostni dišeči osvežilci in razpršilci

Če pa v svojem prostoru želite hitreje doseči izjemno dišeč in hkrati prijeten vonj, pa uporabite kar priročen kakovosten osvežilec ali razpršilec. Če z njim želite na primer na hiter način odpraviti neprijeten vonj po hrani, vam priporočamo, da pred tem prostor dobro prezračite. V nasprotnem primeru se bo namreč zgodilo, da bodo vonji med seboj samo tekmovali in tako vam z osvežilcem ali razpršilcem ne bo uspelo narediti kaj dosti.

Najbolj trdovratne vonje, kot je na primer vonj po ribah ali drugih živilih, lahko premagamo s katalitično lampo. Gre za prav posebno lampo, ki z izgorevanjem izniči neprijetne vonjave. S pomočjo postopka katalitične oksidacije iz zraka odpravi vse molekule s slabim, neprijetnim vonjem. Tudi raven kisika poveča, uniči bakterije in kuhinjske vonjave.