mehano
Slovensko podjetje Mehano izdeluje igrače za otroke že od leta 1952. Podjetje izdeluje široko paleto tradicionalnih igrač in elektronskih igrač, ki spodbujajo otroško ustvarjalnost in domišljijo pri igri. Mehano pa je v svetu znan po proizvodnji kakovostnih in inovativnih lokomotiv, vlakov in železniških dodatkov, kot so različni tiri, mostovi in drugo. Pri tem je mogoče kupiti tako garniture vlakov kot posamične lokomotive in dodatke.

Igrače izstopajo po varnosti in kvaliteti, podjetje pa jih nenehoma nadgrajuje in razvija nove igrače ter jim dodaja inovativne funkcije, dizajn ter kakovostne materiale. Tako so igrače primerne za otroke vseh starosti. Na voljo so tudi didaktične igrače za starejše otroke, ki vključujejo bogat set eksperimentov iz področja elektrotehnike. Za predšolske otroke in najmlajše pa so na voljo kompleti vagončkov in lokomotiv z različnimi podlogami. 

Mehano vlaki in lokomotive

Na voljo so Mehano lokomotive v različnih dizajnih, velikostih in funkcijah. Posamične lokomotive so združljive z ostalimi vagoni in dodatki iz ponudbe. Posebej zanimive pa so različne garniture vlakov na električni pogon, pri čemer set vsebuje lokomotivo s pogonom, lokomotivo brez pogona, dva potniška ter tri metre tirnih elementov. Na voljo so tudi Mehano vlaki z reliefno maketo s predorom in zgradbami v garnituri z maketo. 

Na voljo je tudi set z Mehano vlaki na električni pogon, pri čemer komplet vsebuje lokomotivo, štiri različne vagone, hiše ob progi, vhod v predor in tri metre tirne proge. Za dopolnitev lokomotive in garnitur so na voljo različni dodatki, kot je veliki most za tirnice, seti ravnih in ukrivljenih tračnic ter garnitura tirov z različnimi elementi. 

mehano vlak

Mehano elektro pioneer igrače

Med didaktične igrače za nekoliko starejše otroke spada set Mehano elektro pioneer s 153 eksperimenti teoretičnih razlag s področja elektromagnetizma, magnetizma in elektrike. Komplet vsebuje 43 različnih sestavnih delov, s katerimi otroci preizkušajo nove eksperimente. Setu so priložena tudi različna orodja za sestavljanje, barvna navodila in natančni slikovni prikazi posameznih eksperimentov.

Na voljo pa je tudi izredno kompleten in bogat set Elektro Pioneer Advanced, ki združuje kar 273 eksperimentov s teoretičnimi razlagami iz področja magnetizma, elektromagnetizma, elektrike in elektronike. Otroci se preko eksperimentov učijo o posameznih področjih. Pri izvedbi poizkusov imajo na voljo kar 80 sestavnih delov. Kompletu so priložena navodila za sestavljanje. Oba seta delujeta z uporabo baterije. 

Mehano igrače – otroški računalniki, igrače za predšolske otroke in drugo

V ponudbi otroških računalnikov za najmlajše je na voljo tablični računalnik v obliki jabolka ter računalnik v obliki tačke kužka. Otroški računalniki kot igrače učijo otroke o abecedi in številih. Za predšolske otroke so na voljo Mehano vlaki v obliki in zasnovi, ki najmlajšim otrokom nudita veliko zabave pri igri. Set garniture otroških vlakov vsebuje lokomotivo, vagon, puzzle s tiri, postajo iz kartona, drevesa, signalizacijske znake ter številne živali.

Lokomotive za najmlajše v različnih garniturah so kompatibilne z železniškimi podlagami, ki jih otroci sestavijo kot puzzle. Podjetje izdeluje tudi puzzle s široko ponudbo motivov, kot je sta Big Ben in Tower Bridge v Londonu, Eifflov stolp, Kolosej v Rimu, Notredamska katedrala v Franciji in mnogo več.