blur blurred background close up 1660662
Igra je univerzalna in predstavlja bistveni del odraščanja. Otroci preko igre pospešujejo svoj razvoj, saj se s tem učijo o svetu in okolju, ki jih obdaja. Igrače za otroke so tako ključnega pomena za razvoj otroka.

Upoštevajte razvojno stopnjo otroka


Otroci imajo največ koristi od igrač, katere sovpadajo z njihovo razvojno stopnjo. Le takrat lahko igra bistveno prispeva k njihovi rasti in učenju. 

Upoštevajte otrokove interese


Ali se otrok rad igra na prostem, ali pa morda v kopalni kadi? Ali je ustvarjalen in uživa v domišljijski igri? Ali pa morda rad nekaj sestavlja? To so vprašanja, ki si jih je vredno zastaviti, saj nakup igrač, katere spodbujajo otrokova zanimanja, pomeni, da se bo otrok z večjo zavzetostjo ukvarjal z igro in posledično učenjem. V primeru, da otrok uživa v igri vlog in ima pri tem bujno domišljijo, tedaj so zanj kot nalašč seti iger Playmobil. Playmobil igre spodbujajo otrokovo domišljijo, pri čemer otroci zdrsnejo v različne vloge, kjer ustvarjajo in doživljajo svet v miniaturi. Playmobil ponuja mnogo različnih tem, od piratske ladje, gasilske postaje do dežele zmajev

Izberite različne otroške igrače


Na tržišču je moč kupiti različne vrste igrač za otroke. Različne otroške igrače spodbujajo različne sposobnosti in veščine; fizične, ustvarjalne, čustvene, kognitivne in socialne veščine. Ko se otroci igrajo z različnimi igračami, razvijajo vse omenjene sposobnosti. Lesene igrače veljajo za ustvarjalne igrače za otroke. Vse lesene igrače imajo skupno to, da izhajajo iz brezčasne preprostosti, prav tako pa si delijo tudi lepoto, saj so izdelane iz lepega naravnega materiala. Lesene igrače pomagajo otrokovemu razvoju na veliko načinov, saj razvijajo njegove fine in grobe motorične sposobnosti, spodbujajo ustvarjalnost, socialne spretnosti in otrokovo razumevanje sveta. Za razliko od svojih plastičnih dvojnikov, lesene igrače le redko ponujajo možnost, da se same vklopijo, pojejo pesmi ali spuščajo glasove. To pomeni, da ima otrok, ki se igra z leseno igračo, popoln nadzor nad igro, saj si sam sebi zagotavlja vse potrebne zvočne učinke in glasove. To je idealno za spodbujanje domišljije in ustvarjalnosti. Prav zato so lesene igrače tudi ustvarjalne igrače za otroke.
4k wallpaper adorable blur 1148998

Poskusite igrače, ki otroke odvračajo od zaslonov


Vemo, da je razvoj tehnologije in njegova dostopnost povzročil, da današnja generacija otrok vedno več časa preživi pred zasloni, bodisi pred televizijo, računalnikom ali mobilnim telefonom. Vendar  preveč preživetega časa pred zasloni lahko otrokovemu razvoju tudi škoduje. Zato je priporočljivo, da se otroci igrajo tudi z igračami, ki širijo njihovo domišljijo in spodbujajo bolj fizične oblike igre.

Prepričajte se, da so otroške igrače varne


Pri izbiri nakupa igrač za otroke je njihova varnost pomemben dejavnik. Igrače, ki so dobro oblikovane in primerne za otroke, ponujajo otrokom najboljše razvojne priložnosti. Vsem dobro poznani vlakci Mehano, obudijo nostalgične spomine na otroštvo. Podjetje Mehano še vedno razvija takšne vlakce, ki zagotavljajo visoko varnost uporabe in hkrati spodbujajo procese reševanja problemov, ustvarjalnosti in domišljije, ter omogočajo otroku, da razvije fine motorične spretnosti.

toys train 258570