IMG 7591
Zjutraj z vašim otrokom odide tudi njegova šolska torba in ostane z njim, dokler ne pride domov. Otroci si šolske nahrbtnike izbirajo na podlagi svoje osebnosti in interesov, starši pa moramo biti pozorni tudi na kakovost, s tem ko si ogledamo in preizkusimo udobnost šolskih torb za naše prvošolčke. Pri tem je potrebno preveriti delovanje in varnost zadrg in zaponk ter kakovost notranjih in zunanjih materialov in šivov. V nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov pri nakupu šolske torbe, katero bo vaš otrok oboževal in katera bo dovolj kakovostna, da bo trajala še nekaj let.

Izbira naramnic za udobno nošnjo

Poiskati moramo par širokih in oblazinjenih naramnic, kateri bosta enakomerno porazdelili težo knjig in šolskih potrebščin in zmanjšali tveganje za napetost in poškodbe mišičnih tkiv. Ozki ramenski trakovi namreč preveč pritiskajo na majhno področje telesa. Pri prilagajanju dolžine naramnic se moramo prepričati, da se šolski nahrbtnik tesno prilega otrokovemu telesu in da se pri tem otrok ne nagiba proti tlom. 

Naramnice moramo nastaviti tako, da bo osrednje težišče nastavljeno med rameni in sredino hrbta. Če osrednje težišče visi na spodnjem delu hrbta, tedaj bo otrokova hrbtenica preveč obremenjena. Šolske torbe Target nudijo ergonomsko oblikovane naramnice v obliki črke S, katere hkrati s posebnimi režami ponujajo večji pretok zraka in preprečujejo pretirano potenje.

Naredimo prostor za šolske potrebščine

Šolske torbe za prvošolčke morajo biti dovolj velike, da se vanje prilegajo vse šolske potrebščine, delovni zvezki in knjige. Pri tem bodimo pozorni na število, kakovost in enostavnost dostopa pri žepkih z zadrgo, kamor bo otrok lahko varno shranil predmete, kot so svinčniki, osebne izkaznice, ključi in telefoni. 

Če bo otrok prenašal računalnik ali kateri drugi težji predmet, tedaj moramo poiskati takšen šolski nahrbtnik, kateri bo imel podložene oziroma oblazinjene predelke. Šolske torbe Target nudijo dobro podložene predelke, kateri otroku olajšujejo nošnjo pri dodatnih obremenitvah.

Prednosti šolske torbe na kolesih

Šolske torbe na kolesih predstavljajo dobro izbiro za namen doseganja lažjih obremenitev, saj kolesa omogočajo, da otrok ne bo nosil celotne teže knjig, zvezkov in šolskih potrebščin na svojih ramenih. Pri tem je pomembno, da je otrok dovolj močan, da bo šolsko torbo na kolesih lahko dvignil in prenašal po stopnicah, še posebej, če v šoli ni nobenih ramp ali dvigal. Morda je dobro razmisliti tudi o temu, da bi izbrali takšno šolsko torbo na kolesih, katera ima dva linijska kolesa. Ta so tiha, absorbirajo udarce in se dobro nosijo, zato jih je enostavnejše upravljati tiste na štirih kolesih. Pri tem pa moramo vedno izbrati trden in enostaven ročaj. Šolske torbe Target pri tem ponujajo še dvignjeno in stabilno dno, z vgrajenimi vogalniki na vseh straneh, kateri pa preprečujejo neposreden stik s tlemi in izpostavljenost umazaniji in vodi.

Upoštevajmo materiale in dodatke na šolski torbi

Sintetične tkanine, kot so najlon in poliester, so bolj vodoodporne od ostalih tkanin, vendar so tudi manj prijazne do okolja kot naravna vlakna. Če sta ekologija in trajnost materialov za starše pomembni, tedaj je smiselno poiskati takšno šolsko torbo za prvošolčke, katera je narejena iz naravnih vlaken, kot je na primer konoplja.

Pomembno je, da se zadrge na šolski torbi gladko zapirajo in odpirajo in se pri tem ne ujamejo v tkanino. Kakovostne zadrge morajo biti hkrati trpežne, da lahko trajajo dlje časa. Dobro je izbrati takšen šolski nahrbtnik, kateri bo otroku v večernih urah nudil dodatno zaščito pred avtomobili in kolesi. Tako so šolske torbe Target na prednji, bočni in zadnji strani opremljene z reflektivnimi materiali, kateri omogočajo boljšo vidnost v prometu.